SOLUTIE PENTRU
TRANSPORT URBAN EFICIENT

SOLUTIE  PENTRU  TRANSPORT URBAN  EFICIENT

Proiectul isi propune urmatoarele:

- imbunatatirea viziunii calatorilor asupra transportului in comun

- cresterea gradului de utilizare a sistemului de transport public

- scaderea costurilor  de functionare prin optimizarea modului  de organizare al traseelor,

- prevenirea sustragerii neautorizate de combustibil.

In  statiile  desemnate  de  beneficiar  (sau  toate  statiile)  se  vor  instala panouri electronice prin care calatorul va fi instintat cu privire la  timpul in care vor ajunge in statie mijloacele de transport. Va fi afisat numarul traseului si timpul ramas pana la sosire pentru mijloacele de trasport de pe toate liniile care trec prin acea statie. In cazul traseelor cu orar de functionare se va afisa ora estimata de sosire a urmatorului mijloc de transport in functie de ora stabilita de plecare si conditiile de trafic estimate. Datorita proiectarii speciale aceste panouri electronice se pot adapta si pentru afisarea de informatii suplimentare cum ar fi:

- Data, ora si temperatura exterioara

- Informatii de interes public

- Informatii  despre  diverse  trasee  care  sunt  modificate  sau suspendate temporar

- Informatii despre eventuale blocaje in trafic

- Mesaje publicitare  text si animate – lucru care ar aduce un venit substantial societatii

Informatiile sunt transmise in timp real (update-ul se face la fiecare 5 secunde) dintr-un punct central de unde se pot controla toate panourile instalate.Important de retinut este faptul ca este nevoie doar de o conexiune la internet nu si de echipamente suplimentare in acest punct central (dispecerat).

Functionarea sistemului presupune minim instalarea pe fiecare mijloc detransport (de pe un anumit traseu sau mai multe trasee) dispozitive de urmarire in timp real a deplasarii autovehiculului. La aceste sisteme minime necesare se pot adauga, daca se doreste, sisteme specializate pentru monitorizarea in timp real a consumului de carburant iar aceasta informatie poate fi folosita pentru detectarea furtului de carburant.

Dupa instalarea sistemelor minime de urmarire si a panourilor de afisaj in statii, beneficiarul va avea acces in timp real la un set extins de informatii din care enumeram:

- Locatia in timp real pe harta a tuturor autovehiculelor si a traseelorpe care circula

- Locatia in timp real pe harta a statiilor si a informatiilor care suntafisate pe panourile electronice

- Raport  cu  traseul  parcurs  de  un  anumit  (sau  toate) autovehicul(ele), intr-o anumita perioada pe care se va evidentia, printre altele, timpii de stationare la cap de linie, viteza medie de circulatie, timpul real sau mediu de la o statie la alta sau de la uncapat  la  altul  al  autovehiculelor,   fapt  care  poate  duce la o optimizare a functionari traseelor

- Graficul consumului de combustibil in timp real cat si pentru orice perioada din urma care se doreste.

- Foaie de parcurs

- Raport consumuri pe intreaga flota, etc...

De la caz la caz se pot adauga si alte informatii dorite de beneficiar, inasa fel incat intr-o singura aplicatie sa aveti toate informatiile necesare in timp real ( numar de calatori platitori de bilet sau cartela electronica, numar de calatori careurca in autobuz, informarea audio si video a statiei care urmeaza in autovehicul,identificare conducator auto prin card electromagnetic, etc..)

 

In speranta ca cele enumerate v-au trezit interesul va stam la dispozitie pentru orice informatie suplimentara.